16 de junio de 2011

Solidaritat amb Arcadi Oliveres

Felip Puig diu que Arcadi Oliveres serà investigat per saber si va cometre un delicte de calúmnies per aquestes declaracions.

Diumenge 19 de juny, conicidint amb la manifestació internacional, s'esdevindrà una concentració de solideritat amb l'Arcadi.

Si us voleu afegir a la causa, podeu condirmar la vostra assistència en aquest  esdeveniment a Facebook

Reflexions sobre l'atur de Vicenç Navarro

Vicenç Navarro és catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra. Descriu en aquest article del seu bloc les ignorades causes de l'atur:

"El trabajador de Seat, por ejemplo, paga en impuestos el 75% de lo que paga el trabajador de Volvo. Quienes no pagan son las rentas superiores. Los ricos y los grupos fácticos (banca y gran patronal) españoles pagan en impuestos sólo el 20% de lo que pagan sus homólogos en Suecia. El enorme poder político y mediático de estos últimos da lugar a las políticas fiscales regresivas que explican, en parte, los bajos ingresos al Estado y la escasa creación de empleo público. Es necesario y urgente aumentar los impuestos y su progresividad creando empleo (y reduciendo e1l déficit social de España, que tiene el gasto público social por habitante más bajo de la UE-15)."

Mossos infiltrats i comencen els aldarulls a la concentració de la Ciutadella

Aquest vídeo no s'ha vist ni es veurà per la televisió. Diuen que els violents d'ahir al Parlament de Catalunya desacrediten el moviment 15-M, però qui són els violents?



Fins al moment el diari Público és l'únic mitjà que se n'ha fet ressó.

15 de junio de 2011

Reflexionem!

Una crítica positiva d'una indignada Vilanovina.
S'ha mantingut l'anonimat de la companya per respecte. El text es una crida a la reflexió per un moviment respectuos de i per totes. Extret de festevalavila@gmail.com on tot el que es rep, es tracta com es degut.

Hola nois i noies que llegiu el correu de Fes Teva la Vila.

Ahir vaig treure la meva tenda de la Vila per diferents motius. Llavors en treure-la, una noia em dir "marxes?" i li vaig dir "si" (convençuda) i em va respondre "ah." De camí cap a casa em vaig sentir malament!!! semblava que estava traint el moviment... i després vaig reflexionar.

Les raons d'un principi per acampar a la Vila i fer-nos veure davant l'ajuntament abans i desprès de les eleccions eren clares, l'efecte de la mateixa ha derivat en accions positives que han creat debats entre població vilanovina, punts de vista diferents al de cadascú, ens ha ensenyat a escoltar encara més, a conviure, a crear xarxes a la ciutat on es començarà a treballar en definir-les, i moltes més. És per això  que considero que com a fet simbòlic i de referència s'han deixar algunes tendes, però potser no totes. Algunes han fet comentaris sobre la clientela de la Carpeta Moderna, que està perdent guanys per la barrera de tendes que hi ha al davant, altres diuen que ja no van tant per la plaça amb la canalla perquè hi ha molts gossos, altres que no es senten identificats amb els acampats encara que també siguin indignats! i més exemples que ens han de fer pensar i reflexionar sobre la continuïtat de la totalitat de les tendes. Per que la plaça és del poble, això ho tenim molt clar, però al poble hi viuen moltes persones i s'ha de donar cabuda a totes.
Potser esperar fins dissabte és massa, no ho sé... però podem crear unes propostes i fer reflexions sobre el tema per tenir feina feta a la propera assemblea. Les propostes d'acció real, mitjançant les comissions, es poden fer i dur a terme amb la voluntat de tots i totes, i la responsabilitat social que tenim per viure en societat. I és per això que l'acampada ha estat un mitjà i no una finalitat en sí.

Us proposo llegir l'article que adjunto, d'un professor de la UAB sobre el Moviment 15M. Ens dona força i punts de vista interessants.
http://www.canalsolidario.org/noticia/movimiento-de-las-y-los-indignados-pasar-a-la-siguiente-fase/26812?utm_medium=email&utm_campaign=boletin&utm_source=semanalCSO

Que tingueu una bona tarda.
Una abraçada,
Xxxxx

14 de junio de 2011

En Felip puig menteix descaradament

Si no esteu indignats ho estareu quan cliqueu en l'enllaç per descobrir les relacions entre Joseph Goebbles i Felip Puig:



Calendari de l'assemblea d'Indignats de Ribes

L'assemblea de Ribes ens demana difusió, així que, amb aquest post "Fes teva la vila" hi posa el seu petit gra de sorra. Ribetà, indigna't i reacciona!

CALENDARI:

- Divendres 17, ASSEMBLEA

- Dissabte, a les 13, MOSTRA D'INDIGNATS, amb la presència de l'assemblea d'aturats, col·lectius de treballadors, Unitat contra el feixisme, assemblea de Drets Socials del Garraf i tots aquells col·lectius que puguin venir. La mostra vol presentar a la ciutadania els diversos col·lectius que s'estan mobilitzant, animen especialment als col·lectius de docents que estan lluitant contra les retallades, als de treballadors de la salut, a la plataforma volem un local com cal i totes les persones indignades amb la banca i el sistema "democràtic" a presentar les seves lluites. Fem una crida a les assemblees de la comarca a explicar-nos les seves experiències.

- Diumenge, a les 16h, trobada a la plaça del bus per marxar junts cap a Barcelona a la MANIFESTACIÓ




A Les Roquetes ja han començat a organitzar-se els indignats!

A la població veïna de les Roquetes un grup d'indignats de la localitat que en principi formaven part de L'assemblea de VNG han animat a tots els indignats de la població veïna a començar a actuar localment, formant part la iniciativa del projecte de descentralitzar l'acció i començar a fer-la mes propera i accessible a tothom actuant als barris.
En aquest moment, ja han realitzat una primera assemblea i tenen previst fer-ne una e mes important el dia de demà, després d'haver dut a terme una campanya d'informació i conscienciació de la població local per mitjà de cartells i díptics. A mes compten ja amb una adreça de correu electrònic on rebre totes les propostes, idees, queixes, etc. asamblealesroquetes@gmail.com I un blog tothom podrà trobar informació de les activitats previstes, noticies, enllaços, documentació i les actes de les assemblees per totes aquelles persones que no hi puguin anar i els interessi estar al corrent de lo que en questes es parla: http://festevalavinya-roquetes.blogspot.com
A continuació podem llegir un extracte de la informació publicada en el seu blog en relació a l'assemblea de demà dimecres dia 15 de juny:

Primera assamblea De les Roquetes


Les Roquetes también esta Indignada! Dia 15 de Junio a las 20:30h en Viña d'en Petaca (plz. Del Ayuntamiento)

Miércoles en el Mercado municipal Mesa de información y recogida de firmas: Dimisión de Felip Puig.

El movimiento "15M, TOMA LA PLAZA", También ha llegado a nuestro pueblo. Hace uno días nos hemos reunido un grupo de indignados de les Roquetes, y queremos informar al municipio de que nosotros también nos levantamos!
Hemos decidido unos objetivos iniciales para poder empezar una asamblea general:

Objetivos locales:
-Crear centros de ocio de calidad. Queremos denunciar la falta de espacios deportivos públicos de calidad y gratuitos y el abandono del teatro local.
-Exigir una transparencia sobre la situación de los pisos de protección oficial, así como dar ése uso a las viviendas desocupadas.
-Denunciar el abandono y mal estado de algunas vías públicas de les Roquetes.
-Desprivatización de los servicios públicos. Potenciar el mantenimiento y limpieza de los espacios públicos entre la población de les Roquetes.
-Impulsar y potenciar las actividades culturales, como bailes populares, correfocs, etc.
-Impulsar acciones de soporte para evitar la ejecución de desahucios e impulsar una cooperativa de vivienda.
-Democracia participativa en el Ayuntamiento. Facilitar la intervención en los plenos. Consultas populares para las cuestiones importantes que afecten al municipio.

Aturem el parlament !!

El proper dia 15 de juny està previst debatre al Parlament de Catalunya els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2011 i 2012. La seva aprovació significaria l’implantació de les retallades socials. Reivindiquem la legitimitat de la desobediència civil per a oposar-nos a l’aprovació de lleis injustes. Serà una acció absolutament pacífica, no violenta, massiva, i determinada.

Per tot això, l’Acampada de Barcelona i la Trobada d’Assembleas i Acampades de Barris i Pobles de Catalunya fan una crida a tota la ciutadania per a concentrar-nos davant el Parlament els dies 14 i 15 de juny per mostrar la nostra disconformitat amb les decisions pressupostàries que es volen dur a terme, a més de proposar alternatives als pressupostos i sortides solidàries i vertaderament democràtiques a la situació econòmica actual.

Llegeix i envia aquesta carta als diputats si també estas indignat/da.

13 de junio de 2011

Acta de l'assemblea del diumenge 12 de juny


Cadascuna de les comissions exposa quins són els seus objectius i defineix unes línies d’acció. Si estem interessats/des en les activitats d’alguna d’aquestes comissions, cal que ens posem en contacte amb ells directament. Passem als altres temes de l’ordre del dia:


1. Es planteja la continuïtat de les assemblees (si fer-les cada dia de la setmana o no). Després de proposar diverses opcions, s’acorda que hi ha UNA ASSEMBLEA GENERAL ELS DIUMENGES (tot i que la setmana que ve es farà dissabte dia 18 de juny a les 18h, per motiu de la manifestació convocada pel 19 de juny). Alternativament hi haurà reunions de les comissions i l’assemblea general dels diumenges no és incompatible en fer-la per barris.

2. Comunicació amb l’alcaldessa.
Després de la visita de l’alcaldessa (dient que vol escoltar les nostres propostes), s’ha de decidir si es vol parlar amb ella o no i de quina manera: si cal fer una reunió extraordinària per arribar a un consens dels temes a tractar amb ella o cal que participi de l’assemblea com qualsevol altre ciutadà, etc, etc.

3. Aquest dimecres hi ha prevista una cadena humana al Parlament Es proposa sortir de Vilanova a les 5:30 h del matí (del matí!) per estar a les 7:oo (del matí) a la porta del Parlament.

4. Organització de cara a la manifestació convocada a Plaça Catalunya pel 19 de juny
Es contacta amb els acampats de Gavà. Aquests s’han organitzat amb tots els pobles del Baix Llobregat i han acordat sortir caminant diumenge des d’Esplugues fins a Pça Catalunya. Cal acordar l’hora.

12 de junio de 2011

Les conseqüències de la llei Òmnibus


La Comissió de Salut de la Assemblea de Plaça Catalunya de Barcelona ens fa arribar un manifest que explica el que suposa la nova llei Òmnibus. A continuació un extracte del Manifest:

DENUNCIAMOS que el gobierno que hace esta propuesta de Ley es el mismo que ha presentado unos presupuestos que afectarán gravemente la Sanidad Pública, y que es el mismo que acaba de suprimir el impuesto de sucesiones, y es el mismo que no se plantea subir los impuestos a los más ricos ni a las grandes empresas.

EXIGIMOS la eliminación del texto legislativo actual, y si realmente existe la necesidad de agilizar la administración o el funcionamiento de la misma, se realice un nuevo texto consensuado, directo y claro, donde ante todo el sistema sanitario y servicios sociales sigan siendo única y estrictamente públicos

PEDIMOS a la ciudadanía indignada que exprese su INDIGNACIÓN defendiendo el derecho a la salud y a la sanidad pública, y presenta las ALEGACIONES oportunas a esta Ley.

Novedades CANAL YOUTUBE

Tenim vídeos de la Cassolada al CANAL YOUTUBE de l'Acampada:

Tenemos videos de la Cacerolada en el CANAL YOUTUBE de la Acampada:
CLICK AQUÍ

https://www.youtube.com/user/acampadaVNG