23 de noviembre de 2011

Dinàmiques assambleàrees

Aquest vídeo té com objectiu fer una introducció a les pràctiques assambleàrees, és un d'una sèrie de capítols on s'anirà aprofundint en les diferents tècniques per a realitzar assemblees més efectives així com els diferents aspectes a tenir cin compte en un sistema horitzontal, es considera que un dels motius pels quals algunes assemblees han deixat momentàniament d'existir és per una deficiència en els conceptes assemblearis.




22 de noviembre de 2011

Acta de l'assemblea de diumenge 20 de novembre de 2011

ORDRE DEL DIA PREVIST:

1. Campanya retallades.
2. Desnonament a Vilafranca.
3. Caseta informativa.
4. Valoració sobre com han anat les eleccions.
5. Vaga i manifestació universitària.
6. Cas del nen autista.
7. Torn obert.

  1. CAMPANYA RETALLADES
  • Tal i com es va acordar, s’han repartit les octavetes informatives de les retallades en educació i sanitat a la porta dels següents centres: Arjau, Margalló, Sant Jordi i Pompeu Fabra. També s’ha enviat via mail a totes les AMPA’s, tot i que no s’ha rebut cap resposta per part seva. S’acorda repartir també aquesta setmana a l’Aragall.

  1. DESNONAMENT A VILAFRANCA
  • Unes 100 persones participen al bloqueig del desnonament de divendres 18 a Vilafranca. Poca assistència de gent de Vilanova. El desnonament no es va dur a terme i es buscarà promoure un acord amb l’entitat bancària per evitar-lo.

  1. CASETA
  • S’acorda que es demanaran els permisos a l’Ajuntament per poder tornar a disposar d’ella. Es valora que tot i no haver-hi gent per ser-hi físicament moltes hores al llarg de la setmana, pot servir com a plafó informatiu del moviment. La propera assemblea en funció de com estigui la gestió dels permisos s’establiran torns per cobrir-la.

  1. VALORACIÓ ELECCIONS
  • Es posposa de cara a la propera assemblea.

  1. VAGA I MANIFESTACIÓ UNIVERSITÀRIA 17N
  • Es valora positivament la massiva participació a la manifestació. Hi van assistir diverses persones de Vilanova.

  1. CAS NEN AUTISTA
  • Es posposa de cara a la propera assemblea de cara a obtenir més informació sobre l’evolució del cas i valorar l’oportunitat de treballar una moció a presentar a l’Ajuntament de Vilafranca. S’informa de que el nen ha aconseguit plaça a l’escola Margalló de Vilanova i per tant ja no haurà de desplaçar-se els 80 km que havia de fer fins ara. Queda pendent la demanda d’ajuda econòmica per part de la seva mare per cobrir la medicació que necessita el nen i que fins ara no reben.

  1. TORN OBERT
  • S’informa de les Segones Trobades Catalanes 15M el proper 3 de desembre de forma simultània a Terrassa i Sabadell. Hi assistiran diverses persones del moviment.

Les jornades del 3 de Desembre estaran dividides en dues parts (horari i lloc a concretar):


MATÍ
Reunions de Comissions/GdT (Grups de Treball) per separat.
Objectius
    • Intercanvi d´experiències.
    • Coordinació pròpia de cada Comissió/GdT a nivell de tot Catalunya i valorar la necessitat de coordinar-se més eficaçment amb altres comissions/GdT.
    • Objectius propis de cada Comissió/GdTa nivell de tot Catalunya.
    • Prioritats pròpies de cada Comissió/GdT a nivell de tot Catalunya.
    • Metodologia.

TARDA
Plenari/Assemblea General
Objectius
    • Compartir conclusions i consensos dels grups del matí.
    • Objectius i prioritats estratègiques globals del 15M a Catalunya.
S’ha enviat més informació per correu.
  • S’informa del inici del curs d’àrab gratuït al Centre Cívic La Geltrú. Horaris: dilluns de 20 a 22h, dimarts de 19:30 a 21:30 hores i dimecres de 19 a 20 hores.
  • S’informa de que hi haurà una assemblea d’empreses en lluita a Barcelona el dia 30 de novembre a les 18:30. Hi assistirà algú en representació del moviment.

21 de noviembre de 2011

Judici d'Enric Duran als jutjats de Vilanova i la Geltrú

El passat dia 18 de novembre es va realitzar el primer judici contra Enric Duran al jutjats de Vilanova. Si entreu al seu blog podreu llegir una entrada que parla sobre el judici.

El dia 17 de setembre de 2008, l'Enric anuncià que havia "robat" 492.000 € a 39 entitats financeres, que va destinar parcialment a editar i distribuir els 200.000 exemplars de la publicació CRISI, així com a finançar projectes de canvi social dels moviments socials catalans. Ell mateix qualificà aquesta acció, a la que donà publicitat i difusió i tingué repercusió en els mitjans de comunicació internacionals, com a forma de desobediència civil no violenta. Es tracta d'una fusió d'aquesta tradició desobedient, amb les tradicions d'atracaments a bancs com els dels grups i persones com Los Solidarios, Durruti, Quico Sabaté o Salvador Puig Antich i la falsificació del tipus de Lucio Urtubia però adaptada al capitalisme globalitzat del segle XXI, sense violència i aprofitant la primacia que pels bancs té la concessió de crèdit enfront d'altres aspectes com el control del risc d'impagament. Per aquesta acció se l'ha conegut com a Robin dels bancs.