18 de septiembre de 2012

Lluitant també eduquem!





Què pretén l'Assemblea Interzones convocant aquestes vagues (12, 13 i 19):

1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).

2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.

3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.


Els objectius d'aquesta lluita són clars. No anem a la vaga per demanar un manteniment de la subvenció del nostre grup, perquè no en tenim de subvencions. I no anem a la vaga un dia, el nostre calendari de vagues d'inici de curs té continuïtat el 26 i 27 de setembre en forma de vaga indefinida de
dos dies setmanals avaluables periòdicament mitjançant assemblees.

Què ha de passar? Es pregunta molta gent, per a que les eines que teníem de defensa ens defensin? 
A l'ensenyament hi haurà 3.000 acomiadats, només a Catalunya. Com en el cas d'altres sectors, no ha passat res. Qui ens havia de defensar, no ho ha fet en la proporció que calia.
Però davant de la gravetat de la situació actual en la qual, a més de l'ensenyament, estan destrossant la resta de serveis públics i estan apropant a moltes famílies treballadores a la misèria, cal començar a prendre mesures proporcionals per algun lloc. I per què no els docents, que som els que ensenyem allò de la solidaritat. Quina millor forma per ensenyar-ho que practicar-ho?
A aquells que permeten el que està passant... Els preocupa més que siguem pocs, però amb intencions reals. Els preocupa més que siguem alguns, però no ensinistrats per la seva burocràcia. Els preocupa que la societat sàpiga que un òrgan assembleari de treballadors convoca una vaga. Els preocupa que altres sectors de treballadors es pugin organitzar... 
La coordinadora interzones docent els preocupa. Aquest calendari de vagues a l'ensenyament els preocupa.